Heel wat asielen en opvangen plaatsen kittens steeds per twee. Maar waarom? Daar zijn heel wat goede redenen voor: het belang van de kittens staat uiteraard voorop, maar ook voor de baasjes heeft dit tal van voordelen.

Menselijk gezelschap kan het gezelschap van een soortgenootje niet vervangen

Kittens dragen geen verleden mee en kunnen gemakkelijk gesocialiseerd worden. Omdat ze uitblinken in schattigheid, krijgen ze uiteraard veel aandacht van hun nieuwe familie. Maar menselijke aandacht is niet hetzelfde voor de kitten als de aandacht van een soortgenootje. Twee kittens groeien samen op, spelen samen en leren dingen van mekaar. Ze leren ook om te delen en dat de andere niet altijd alles leuk vindt en er soms genoeg van heeft.

De verveling slaat snel toe

Kittens slapen niet de hele dag. Wanneer een kitten alleen thuis is en het zonder de aandacht van de bewoners moet stellen, zal hij zich gaan vervelen en op ontdekking gaan: de zetel, decoratie, gordijnen, … zijn natuurlijk leuk speelmateriaal. Om te vermijden dat uw kitten zich met uw meubels en andere zaken gaat amuseren, is het raadzaam om een speelkameraadje in huis te nemen. Zo kunnen ze zich rot amuseren en komt u niet voor verrassingen te staan als u thuiskomt.

Het jachtinstinct

Katten zijn van nature jagers. Een kitten die geen vriendje achterna kan zitten, gaat op zoek naar aandacht. Zo kan hij ineens om uw enkels vliegen of ’s nachts vrolijk over uw bed rennen, omdat dit nu eenmaal in zijn aard zit. Twee kittens hebben hun bezigheid en zullen u niet uit uw slaap halen.

Copycat

Voor hun sociale ontwikkeling is het ook beter dat ze een kameraadje hebben. Een kitten zal zich sneller bij zijn nieuwe familie op zijn gemak voelen met een maatje in huis.

1+1

Beginnen met 1 kitten om er later misschien nog eentje bij te nemen is geen goed idee. Katten hebben hun eigen manier om te communiceren. Wanneer een kitten alleen opgroeit en later gezelschap krijgt, zal het aanpassingsproces moeilijker verlopen, omdat hij er niks van snapt en niet weet hoe hij met een soortgenootje moet omgaan.

Indien u al een andere sociale kat in huis heeft, kan u wel overwegen om 1 kitten te adopteren, op voorwaarde dat de kat nog niet op leeftijd is. Want kittens willen nu eenmaal ravotten en een oudere kat gaat dit jonge geweld niet appreciëren.

Kortom, geluk komt in tweevoud!